All for Joomla All for Webmasters

PRILOG VIDEO: Fatka Kulenović je razlog smjene Elvedina Sedića koji zaustavio rasipništvo javnog novca u ZZO USK

04 December 2019
(0 ocjena)
Pročitano 2016 puta

U prostorijama POMAK-a, 04/12/2019.godine održana je press konferencija na kojoj su se obratili ministar u Vladi USK Damir Omerdić, zastupnik u skuštini USK Zikrija Duraković i sad već bivši direktor ZZO USK Elvedin Sedić.

Prisutnim predstavnicima medija prvi se obratio Elvedin Sedić, smjenjeni direktor ZZO USK. Elvedin Sedić bez ikakvih emocija, hladne glave, smirenog glasa i argumentirano kazao je sljedeće:

“U okviru kontrole koja je provedena u domovima zdravlja utvrđeno je da su nezakonito obračunati troškovi prijevoza u iznosu većem od 600.000 KM za prvih 6 mjeseci, a za 7, 8 i 9. mjesec cca. 300.000KM, što ukupno čini iznos od preko 900.000KM.

Ovo su podaci odjeljenja kontrole ZZO koji su dokumentovani i za koje postoje materijalni dokazi, a o čemu je istragu pokrenulo i Tužilaštvo. Pored toga, pravilnikom o banjskom liječenju konačno se pocela primjenjivati Odluka o neposredbon ucešću osiguranih lica u troškovina liječenja iz 2005. godine.

Godinama su se banje zloupotrebljavale, a odabrani upućivali u banje radi kupovine glasova na izborima, političkih poena, a vrhunac je korištenje banja za godisnji odmor odabranih na teret ZZO USK. Iz priloženog ispadne da su me smijenili zbog zakonitog rada. Nadalje, donio sam odluku da po nalogu interne revizije razrješim članove komisije za ortopedska pomagala jer je revizor utvrdio da je postojanje te komisije neopravdano sa finansijske strane, a s druge strane i komplikuje proceduru ostvarivanja prava na ortopedska pomagala.

Činjenica da je smijenjeni član komisije zapravo član porodice jedne skupstinske zastupnice ustvari je jedan od pravih razloga moje smjene”, rekao je sada već bivši direktor ZZO USK-a Elvedin Sedić.

/PRILOG VIDEO/ 

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top