All for Joomla All for Webmasters

NAŠA STRANKA uskraćuje podršku Vladi USK i aktualnoj većini u Skupštini USK

10 November 2019
(0 ocjena)
Pročitano 1132 puta

Podršku aktualnoj Vladi Unsko-sanskog kantona Naša stranka će povući ukoliko se pod hitno ne pokrene smjena Sulejmana Kulenovića, ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Damira Omerdića, ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK-a, saopćili su 29.10.2019.godine na press konferenciji ove stranke. (PRLOG)

Kao razlog za smjenu Kulenovića navode neusvajanje strategije razvoja poljoprivrede i njegovo nedolično ponašanje prema Vildani Alibabić, zastupnici Naše stranke, na nedavno održanoj sjednici Skupštine kantona.

„Nakon što je naša zastupnica postavila pitanje za ribolovno udruženje Ključ, ministar joj je zaprijetio da će je ubiti ako se nešto desi njegovoj porodici, ta izjava je dovoljno grozna da je ne treba komentarisati“, rekao je Suad Dervišević, član regionalnog odbora Naše stranke.

Ministra Omerdića smatraju poštenim,ali nedoraslim resoru obrazovanja u kojem je mnogo problema, među kojima i nedavni štrajk prosvjetnih radnika tokom kojih su podnesene krivične prijave.

„Ono preko čega Naša stranka neće preći to je hitna ostavka ministra Kulenovića i razmatranje ostavke ministra Omerdića, ministra obrazovanja“, rekao je Damir Jukić, član Naše stranke grada Bihaća.

Od press konferencije proteklo je deset dana i očigledno je da nisu ispunjeni zahtjevi Naše stranke za pomenutim smjenama. Također su iznijeli da nakon godinu dana rada aktualne Vlade USK nije ozbiljno shvaćeno njihovih šest uvjeta i da su ispunjeni u vrlo malom udjelu.

Uvjeti Naše stranke su bili:

1. Podrška inicijativi 10% budžeta USK za razvoj
2. Nulta stopa borbe protiv korupcije
3. Usvajanje Zakona o porijeklu imovine
4. Objedinjvanje javnih nabavki u kantonalnim institucijama
5. Pokretanje reforme obrazovnog sistema
6. Smanjenje privilegija i iznosa plata i naknada u organima vlasti USK

Šeherzada Delić, članica Glavnog odbora Naše stranke, 30.10.2019.godine na ličnom Facebook profilu kazala je da Naša stranka nije u koaliciji sa aktualnom većinom u Skupštini USK, te da su im omogućili da rade uz 7 važnih uvjeta. Delićka, dalje iznosi, kako nisu ispoštavali naše uvjete nemaju više našu ruku, te da će aktualna većina u Skupštini USK pasti kad - tad.

Potvrdu istinitosti pisane riječi Šeherzade Delić saznat ćemo u narednim danima.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Screenhoot Facebook profil Šeherzada Delić
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top