All for Joomla All for Webmasters

BIHAĆKI PREDIZBORNI CIRKUS JE POČEO S RADOM

16 October 2020
(1 Ocjena)
Pročitano 689 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Od trenutka kada je počela predizborna kampanja, ona službena naravno, čovjek pomisli kako je u Bihać došao cirkus koji, kako stvari stoje, zapravo nikada nije niti otišao, jer grad Bihać je jedan ogroman šator u kojemu su tačke toliko predvidljive da je jednostavno smiješno.

Pojedini kandidati će izvoditi takve performanse kako bi svoju personu dodvorili potencijalnim biračima da bi ih se posramili najveći cirkusanti na svijetu. Uvjeravanja u svijetlu budućnost grada Bihaća i njegovih žitelja ponekad su toliko patvorena i lažna da predstavljaju nuklearni udar na zdrav razum. Oni koji su nas bacili u ovo bihaćko živo blato iz kojega se gotovo nemoguće izvući sada sa svih strana bacaju grane i užad, imaginarne naravno, kako bi nas čiste i bez trunke tog istog blata izveli na svijetlo dana nakon 24 godina mraka, pa se bojimo da ne oslijepimo od toliko sunca i svjetla koje će nam na svakom koraku nuditi.

One koji su nas u taj glib bez imalo grižnje savjesti svih ovih godina bacali, sada se pokazuju kao spasitelji, trubeći jednu te istu mantru kako su baš oni najbolji, pa ne možemo razumjeti one koji im vjeruju i dalje te se čak guraju u prve redove kada se cirkus i njegovi klaunovi pojave u njihovim uništenim i devastiranim mjesnim zajednicama. Nas to silno podsjeća na situaciju kada te doslovno do smrti prebiju, a onda se naglo prosvijetle i krenu vas spašavati.

Tako nešto nam je licemjerno do neba i ovdje namjerno ne spominjemo o kome se radi, oni će se itekako prepoznati. Ima i onih koji se se također uključili u bihaćki predizborni cirkus i narednih mjesec dana svako malo izjavljivaće novu glupost koju će onda nemušto demantirati sljedećega jutra, da više nećemo znati da li na važno političko mjesto grada Bihaća žele doći ozbiljni ljudi ili dvorske lude. Namjerno pišemo u množini jer takvih ima koliko hoćete. Kako god bilo, svi ovi koji su predali kandidacijske liste svakodnevno će virtualno ili  realno defilirati pred našim očima, i pokušavati Bišćanke i Bišćane uvjeravati kako su dostojni njihovog glasa, jer ovaj puta oni nas trebaju, a ako žele glas građana Bohaća morati će pokazati puno toga što objektivno nisu u stanju napraviti, barem ne do dana izbora, jer previše je toga bilo ovih više od dvije decenije da bi im se povjerovalo, a premalo je vremena da bi nas uvjerili u suprotno.

Kada se sve u globalu sagleda shvatimo kako je najbolje ostati kod kuće 16. novembra 2020.godine, ali to im Bišćanke i Bišćani nesmiju priuštiti, treba izaći na izbore tek toliko da im pokažemo kako smo toga dana važniji od njih, jer oni su stalno sebi silno važni i da im itekako možemo pomrsiti račune o kome god se radilo taman birajući one koji možda i nemaju šanse, ali barem nisu do preko glave zaglibili u mito, korupciju, nepotizam i kriminal.

Top