All for Joomla All for Webmasters

SAMO DA ILDA RAZMISLI KOJA ČARAPA NA KOJU NOGU IDE?

25 July 2020
(13 ocjena)
Pročitano 1857 puta
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet

Fenomen prebjega je isključivo posljedica postojanja kategorije profesionalnih političara ili političara karijerista. Oni su pošast Krajine, jer se trude zadržati svoje radno mjesto uhljeba po svaku cijenu.

Oni nemaju stav, nemaju viziju, oni samo žele ostati na poziciji i da lova kapa zajamčeno. Kao da nije dovoljno grozno što se godinama nalazi medju nekoliko najnepopularnijih krajiških političarki, Ilda Alibegović je od kraja prošle godine potvrdila sav jad krajiške političke scene, promjenivši po peti put stranku.

Pozira kao osoba koja je usredotočena na programe, a ne fotelje. Predstavlja se kao moralna okosnica krajiške politike, ne shvaćajući, da je zapravo najobičniji politički parazit. Degutantno je gledati Ildu kao se šlepa uz „vladajuću većinu“, uživajući u poziciji jezičca na vagi. Njezin uzvišeni stav u totalnoj je suprotnosti sa brojnim promjenama političkih stranaka, a priča o navodnoj borbi za bolje interese gradjana, narod i zajednicu samo je dimna zavjesa za ispunjenje ličnih političkih ambicija, koje je gradila od 2010. godine.

Političku karijeru Ilda je započela u bihaćkom SDP-u, ali kako nije mogla doći do izražaja pored Hamdijinih skojevaca poput Adnana Habibije, Alena Zulića, Fatke Kulenović i drugih, prelazi u Savez za bolju budućnost, i na lokalnim izborima 2012. godine, kao kandidat ove stranke osvaja vijećnički mandat u Općinskom vijeću. Ubrzo postaje dio vijećničke većine koju je predvodila SDA, a zauzvrat Ildi je SDA omogućila da odradi pripravnički staž u Kulturnom centru Bihać. Dvije godine kasnije, SBB je stavlja na kandidatsku listu za Skupštinu USK-a, ali Ildi ne polazi za rukom da udje u skupštinske klupe.

U pobjedničkom valu Šuhreta Fazlića i Gradjanskog saveza na lokalnim izborima 2016. godine, ogrebala se za drugi vijećnički mandat. Nakon konstituisanja Gradskog vijeća Ilda je izabrana za dopredsjednicu. S obzirom da pozicija gradske vijećnice i dopredsjednice nije zadovoljila njene političke ambicije, na općim izborima 2018. godine kao kandidat „ASDA-POMAK Zajedno“, Ilda ulazi u Skupštinu USK-a, gdje nastavlja s prodajom imidža neutralne, ozbiljne političarke, stalno tako uzvišene i požrtvovane.

Kao dio vladajuće većine, u javnosti se pokušavala prikazati kao da je opozicioni poslanik. Nakon godinu dana glumljenja lažnog opozicionara prelazi u redove političke stranke Narod i pravda. Na konferenciji za štampu, održanoj 19. 02. 2020. godine, politička ličnost Ilde Alibegović je ushićeno objasnila da je nakon deset godina, konačno pronašla pravu stranku. A glavni razlog njenog prelaska u Narod i pravdu je što je POMAK u Bihaću koalirao sa SDA, pa se taj model trebao preslikati i na Kanton.

I uvijek joj je netko drugi kriv. Jer Ildin politički princip je samo jedan: uvijek daleko od sukoba, uvijek blizu vlasti. I ne može se reći da joj ne polazi za rukom. I tko može reći da griješi: još uvijek je jedna od „najpopularnijih“ političarki(poslije Fatke) u Krajini. Stoga je lahko moguće da će i u budućnosti nastaviti svoj uspon. Samo da Ilda razmisli koja čarapa na koju nogu ide?

Top