All for Joomla All for Webmasters

TKO ĆE PRIOPĆITI MUĆI DA MU JE VLADA PALA?

10 July 2020
(2 ocjena)
Pročitano 1574 puta

PITALICA

PITALICA

MUĆA: Zasmij me ludo.
LUDA: Premijeru, Vaš prvi savjetnik je kabadahija i kriminalac koji je vršio pritisak na vašeg ministra Omerdića, vaš drugi savjetnik je kabadahija i kriminalac koji je vršio pritisak na Omerdića, vaš treći savjetnik...
MUĆA: (silno razdragan): Dosta ludo, dosta i kaži mi odgovor.
LUDA: Odgovor je Muća, vi ste premijer kabadahija i kriminalaca.

Afere koje u sebi nose naznaku ozbiljne korupcije uvijek izazviju pažnju, a kako se u nedavnoj aferi radilo o hapšenju Mirsada Topčagića, donedavnog Mućinog savjetnika, ova afera je, kako u Bihaću, tako i u cijeloj Krajini izazvala očekivanu pažnju javnosti. Topčagić je uhapšen u operacije „Pero“, u kojoj su ranije hapšeni Admir Hadžipašić i Rasim Pajić. Znači, istragom su obuhvaćeni kadrovi iz visokog drugog reda političke elite ASDA, znači i sami vrh je tu negdje blizu. Navedena hapšenja su još jedan od dokaza da je vrh ASDA duboko involviran u razne korupcijske afere i ova stranka izgleda nema ljudi koji bi neopterećeni aferama vodili ovu stranku.

Mućin donedavni savjetnik Mirsad Topčagić je imao najviše razloga voljeti ovakvu ASDA, jer mu je ona omogućila da u njoj prosperira, od nje profitira i u njoj se postavlja kao autoritet, ponekad i kao bahati silnik. Ona mu je dala egzistenciju, izvukla ga iz provincije, pretvorila ga u politički i društveni faktor, dala mu na važnosti. Zato je teško povjerovati da ovo što je izašlo na vidjelo nije direktno povezano sa njegovim korištenjem političkog položaja i uticaja. Da nije bio tako visoko pozicioniran, logično bi i njegova mogućnost bila manja.

Zašto bi za gradjane Unsko-sanskog kantona bio u interesu ovakav kanton kojim drmaju Topčagić, ASDA i Mućina vlada? Nisu li se kantona dokopali oni koji bi njime dominirali, vladali, na njemu parazitirali ili kanton naprosto pelješili? S obzirom da se respekt prema Kantonu iskazuje u poštovanju zakona i Ustava, a imajući u vidu kakav su respekt prema Kantonu pokazali Hozanović Rifet, Durić Irfan, Hadžipašić Admir, Mirsad Topčagić i Rasim Pajić, opravdano se postavlja pitanje da li se Mućina vlada ovim urušila?

Ako se Mućina vlada urušila tako da je zbog kriminala, pohlepe i korupcije pao njen glavni operativac Mirsad Topčagić, onda je logično pitanje je li normalno da takva Mućina vlada uopće još funkcionira, isto kao i njen premijer Muća. Dakle, Mućina vlada je očito pala, samo to još „netko“ treba“ priopćiti Mući.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top