All for Joomla All for Webmasters

FATKA KULENOVIĆ JE OSOBA BEZ MORALA I ETIČKI NEPISMENA, DA LI SU OBIČNI ČLANOVI BIHAĆKOG SDP-A MORALNE I ETIČKI PISMENE OSOBE ?

07 December 2019
(2 ocjena)
Pročitano 1625 puta

Moral je skup nepisanih pravila i običaja koji utvrđuju međuljudske odnose i prosuđuju šta je dobro, a šta zlo. Moral je nešto objektivno kao oblik društvene svijesti, sistem običaja, navika, normi. To je zahtjev društva za određenim ponašanjem, odnosno principima koji određuju kako nešto treba da bude. On je relativan, nije isti u svim društvenim grupama i historijskim periodima. Centralne vrijednosti morala su: dobro, ispravno i pravedno.

Bivši vjerski lider Bošnjaka dr. Cerić Mustafa u svojoj knjizi napisao je:

“Treba da se mijenjamo u moralu i etici! Treba da se mijenjamo u duši i srcu! Treba nam duboka i temeljita moralna obnova pojedinca, zajednice i društva. Dakako, sve počinje od pojedinca, koji svoj moralni karakter unosi u zajednicu, a zajednica svoj moral i etiku širi u društvu. Moral se nasljeđuje iz kuće, a etika se uči u školi. Prema tome, od moralnog karaktera roditelja ovisi moralni odgoj njihove djece, a od etičkog znanja učitelja-odgajatanja ovisi etika njihovih učenika, budućih članova zajednice i budućih građana društva. Jer, moral je kućni odgoj, a etika je školsko obrazovanje. Ako nema morala na ulici, onda to znači da nema morala u kući; a ako nema etike u javnom životu, onda to znači da nema etike u školi. A ako nema ni morala u kući ni etike u školi, onda nema ni morala ni etike u politici.” 

FATKA KULENOVIĆ JE OSOBA BEZ MORALA I ETIČKI NEPISMENA

Fatka Kulenović (SDP), na žalost, je osoba bez morala i etički je nepismena, jer ne poznaje dobro, ispravno i pravedno. Moralni odgoj nije stekla od roditelja, nije se promjenila u duši i srcu, a etiku je prespavala u školi i nikada nije pročitala Socijademokratske čitanke. Na žalost, kasno je da se Fatka duboko i temeljito moralno obnovi. Slučaj političke korupcije zastupnice u skupštini USK Fatke Kulenović (SDP) je školski primjer zašto je već juče trebala dati neopozivu ostavku i vratiti skupštinsku fotelju. /Vezani članak: Socijaldemokratija na naš način ... /

Fatka, evo primjera zašto u razvijenim demokratijama vršioci odgovornih političkih dužnosti daju ostavku. U zapadnoj demokratiji normalno je i uobičajeno podnošenje ostavki nakon što se sazna da je netko umiješan u skandal koji mu narušava vjerodostojnost. Političari u zapadnoj demokratiji moraju biti moralni ljudi, te prije svega moraju odgovarati narodu koji ih je i doveo na vlast.

Evo, nekih od primjera zbog čega sve dužnosnici u uređenim državama daju ostavke:
- Britanski ministar unutarnjih poslova Blanket ostavku je podnio jer je zatražio hitnost u rješavanju radne dozvole dadilji svoje prijateljice.
- Švedska ministrica Maria Borelisu je ostavku podnijela jer je dadilju zaposlila na crno.
- Druga švedska ministrica je službenom karticom kupila čarape jer nije imala gotovine, novac za čarape odmah je vratila, ali je podnijela ostavku koja je prihvaćena.
- Aida Hadžalić, bivša ministrica za visoko i srednje obrazovanje Kraljevine Švedske podnijela je ostavku nakon što ju je policija zaustavila za volanom i našla joj 0,2 promila alkohola u krvi.
- Britanska zastupnica u parlamentu je podnijela ostavku zbog nepravilnosti u obračunu putnih troškova. Ostavku je dala i zbog činjenice da joj je muž službenom karticom platio najam dva filma u videoteci.

Evropa je puna primjera dobrovoljnog odlaska, bez problema i dvojbe se može zaključiti i nakon dokazane umješanosti /Video na LINKU/ u političku korupciju - ostavka za Fatku Kulenović je nepoznat pojam. Prevarila je Fatka Kulenović i kao nitko do sada najvećim levatima učinila Bišćane koji su je svojim glasovima smjestili u udobnu kožnu skupštinsku fotelju. Bišćani koji su glasali za Fatku Kulenović diskreditovani su i osuđeni su na sprdnju svojoj okolini. Umišljeni politički mag Fatka Kulenović politiku shvaća kao borbu za zaštitu ličnu vitalnih interesa i očuvanje pozicije svojem suprugu u Komisiji zbog mjesečne naknade od 600 KM, a ne rad za dobrobit Bihaća i njegovih žitelja. Žao nam je, Bišćanke i Bišćani moraćete još tri godine plaćati udobno skupštinsku fotelju Fatki Kulenović i to će vas koštati oko 100.000 KM. S tim novcem će Fatka Kulenović financirati školovanje svoje djece na prestižnim evropskim univerzitetima, a vaša će konobariti za 30 KM dnevno ili biti kasirke u tržnim centrima za 410 KM mjesečno zato jer im ne možete plaćati školovanje niti na Univerzitetu u Bihaću.

 

DA LI OBIČNI ČLANOVI BIHAĆKOG SDP-A MORALNE I ETIČKI PISMENE OSOBE?

Što je s običnm članovima bihaćkog SDP-a, da li su moralne i etičke pismene osobe ? Vjerujemo da jesu, jer je velika većina običnih članova bihaćkog SDP-a bez partijskih priveligija i nisu uhljebi u gradskim i kantonalnim javnim poduzećima. Njihov moralni kredibilitet nije upitan i centralne vrijednosti morala dobro, ispravno i pravedno su vrijednosti koje obični članovi svakog dana žive. Nakon dokazane umješanosti Fatke Kulenović u političku korupciju i javnog otkrivanja razloga zbog kojih bitiše u politici iracionalno je očekivati od osobe bez morala i etičke pismenosti da podnese ostavku.

No, da li je establišment visoko moralnih običnih članova bihaćkog SDP-a, a koji su moralni karakter naslijedili od svojih roditelja, spremni vratiti članske partijske iskaznice i pokazati da se njihov moral oslanja na svijet i svijest, te da učešće Fatke Kulenović u političkoj korupciji za njih nije sitnica. Ako obični članovi bihaćkog SDP-a ne vrate članske iskaznice moraju biti spremni da će biti izvrgnuti ruglu i podsmijehu okoline jer u džepu imaju partijsku iskaznicu čiju je vrijednost totalno devalvirala Fatka Kulenović. Koliko su obični članovi bihaćkog SDP-a spremni preuzeti na svoja pleća teret odgovornosti i biti tema svakodnevnih čaršijskih viceva ili će iskazati svoje negodovanje - nezadovoljstvo i podnijeti "ostavke", pocijepati partijske iskaznice, te kazati Fatki Kulenović i rukovodstvu bihaćkog SDP-a da ne žele biti poklonici ideje političke korupcije koja će im narušiti ugled  u porodici i sredini u kojoj obitavaju.

Sigurni smo da obični članovi bihaćkog SDP-a prepoznaju i osjećaju dobro, zlo i univerzalne ljudske vrijednosti, odnosno doživljavaju i prihvataju opšte društvene norme. Neće dozvoliti da ih njihova djeca pamte kao poklonike i sljedbenike političke korupcije koju je Fatka Kulenović ugradila u temelja bihaćkog SDP-a, već da će ih pamtiti kao hrabre i odlučne ljude koji su zauvijek okrenuli leđa ovakvom bihaćkom SDP-u i krenuli novim putevima socijaldemokratije.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top