All for Joomla All for Webmasters

POLITIČKE POZICIJE VAŽNIJE OD ZDRAVLJA KRAJIŠNIKA: SDP USK nikada nije predstavio program za 'ozdravljenje' zdravstvenog sistema

07 November 2019
(0 ocjena)
Pročitano 1062 puta

SDP USK nikada nije predstavio program za 'ozdravljenje' zdravstvenog sistema

Nakon formiranja postizborne koalicije u Skupštini USK, SDP USK objeručke je preuzeo resor zdravstva a da ni nakon godinu nije predstavio svoj program zdravstvene politike, kojom bi se osiguralo zdravstvo jednako dostupno svim građanima Unsko-sanskog kantona te stvoriti sistem koji će biti financijski samoodrživ.

Svakim danom situacija u zdravstvu Unsko-sanskog kantona je sve teža i ide prema tome da postane neodrživom. Dugovi Kantonalne bolnice Bihać su narasli do nivoa na kojem nisu bili nikada prije, stanje prijeti totalnim kolapsom, a zbog toga trpe građani našeg kantona i pacijenti Kantonalne bolnice u Bihaću. Javni novac rasipa se kapom i šakom, na primjer, kroz fiktivna dežurstva u Kantonalnoj bolnici što je i javno priznao direktor bolnice Hajrudin dr. Havić (SDP), lažni putni nalozi u zdravstvenim ustanovama Kantona, prekobrojna zapošljavanja stranačkih kadrova ...

Zato vrijeme, a zbog niskih plaća i nepravde medicinsko osoblje napušta Kantonalnu bolnicu i BiH, a bolesnici sve teže dolaze na red za specijalističke preglede, pa se na neke preglede čeka mjesecima.

Sa osmijehom na licu Nermina dr. Ćemalović i njen SDP prihvatili su resor zdravstva u Unsko-sanskom kantonu. Nakon godinu dana uživanja u blagodatima koja nosi ministarska fotelja, Ministrica ni danas nema strategiju razvoja zdravstva, a ogromna novčana sredstava poreskih obveznika namijenjena su samo za podmirivanje dugova i prikrivanje nedostataka cjelokupnog sistema. Čini nam se da kadrovi SDP USK zaduženi za zdravstvo na našem Kantonu u djelo provode tihu privatizaciju zdravstva Unsko-sanskog kantona. 

Aktualno Ministarstvo zdravstva pri Vladi USK čista je farsa i obmana javnosti te bježanje od istine i stvarnosti. S druge strane, ministrica zdravstva Nermina dr. Ćemalović (SDP), opskurne karijere u zdravstvu ali financijski vrlo bogate političke karijere, licemjerno poziva da pacijenti prijave sve nepravilnosti u Kantonalnoj bolnici i drugim zdravstveniim ustanovama, a sama ne čini ništa. Stoga će Ministrica zdravstva Ćemalović ostati upamćena kao najlošija ministarka zdravstva koji je Unsko-sanski kanton ikada imao.

Sadašnji politički kadrovi SDP-a u zdravstvu USK nisu sposobni osigurati financijsku održivost i osnovanost zdravstvenog sistema u USK, a milioni maraka i dalje će se bacati u rupu bez dna.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top