All for Joomla All for Webmasters

Pritisak na novinare i sve građane u Bihaću - SLOBODA GOVORA PO MJERI SBB-a FAHRUDINA RADONČIĆA: Laku noć demokratijo, dobro nam došlo sveto komunističko doba

26 October 2019
(0 ocjena)
Pročitano 1244 puta

 

Sloboda izražavanja jedno je od osnovnih postulata svake demokratske zemlje svijeta, pa bi tom logikom isti postulat trebao biti poštovan i u demokratskoj Bosni i Hercegovini. No, s obzirom da je u ovoj zemlji svaka logika nelogična, a svaki obris demokratije krinka autoritarizma, sloboda izražavanja ovdje baš i nije slobodna.

Šta je to sloboda izražavanja, jedan od bardova novinarstva, stasao u teškim vremenima komunističkih zabrana i cenzura, slikovito je pojasnio:

"Sloboda izražavanja je putanja tvoje šake do nosa tvog sagovornika. Tačka u kojoj šaka dira nos sugovornika, tačka je gdje tvoja sloboda prestaje, a počinje sloboda drugoga, njegov dignitet. Upravo se u ovoj tački treba ogledati sav sjaj lične odgovornosti i procjena između dobrog ukusa i neukusa."

Podsjećanja radi portal bisce.ba, kao što rade mnogi mediji u Bosni i Hercegovini preuzeo je post (objave), bez intervencije na tekstu, sa Facebook stranice u kojem se pominje Predsjedavajući skupštine USK, ugledni i cijenjeni član Stranke za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Iako smo se uredno istaknuli izvor informacije te se ogradili napomenom da Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku nezavisnog informativnog portala Bisce.ba to nije bilo dovoljno po uzusima Stranke za bolju budućnost.

Nekoliko sati kasnije dežurni cenzori SBB-ovog infobiroa, odmah su skočili na zadnje noge i počeli vrištati o omalovažavanju ugledne osobe iz društvenog i političkog života, a njihovog poštenog, vrijednog i vjernog člana Stranke za bolju budućnost. Cenzori iz SBB-a iz bisaga izvadiše Odluku o kršenju javnog i mira Grada Bihaća te “narediše” ispitivanje vlasnika i urednika portala bisce.ba u Prvoj policijskoj upravi – Policijska stanica Bihać. Iz Stranke za bolju budućnost atakovali su na slobodu govora i mišljenja u gradu Bihaću, izvršili su agresiju na sve nepoželjne demokrate u herojskom Gradu. Jer, demokratija ipak treba biti onakva kakvom je Stranka za bolju budućnost kroji. I sloboda također, da ne zaboravimo.

I upravo ovdje nastupa sumrak demokratije.

Umjesto da Stranka za bolju budućnost Fahrudina Radončića otvori društvenu polemiku, pokaže svijetu pod kojim političkim pritiscima rade novinari u BiH, upoznaju međunarodne organizacije i udruženja za prava novinara autokraciju pod kojom rade, dotična politička partija je odabrala najgore moguće – nije se pokajala i skrušeno ispričala. Progutala je vlastiti ponos i skinula gaće pred Aganom Bunićem.

Stranka za bolju budućnost Fahrudina Radončića ništa drugo i ne može napraviti osim ovoga što je učinila s portalom bisce.ba, zabrani, ušutkaj, zastraši, laži. Stranka koja godinama hvata zalet demokratske akcije demokratiji se još uvijek nije ni primakla.

Ne treba se čuditi SBB-u Fahrudina Radončića, ni njihovoj falšoj demokratiji, ne treba se čuditi tzv. političarima ove nezrele i lažne demokratije. Njih treba žaliti, no što s onima kojima je demokratija u opisu posla a boje je se zbog kukavičluka?

Stranka za bolju budućnost Fahrudina Radonačića poslala je poruku građanima herojskog grada Bihaća i svima koji pokušaju da u javnom prostoru kritikuju i razotkrivaju nečasne radnje njihovih uglednih članova dobit će primjeren odgovor.

Poznati kantautor Đorđe Balašević je u pjesmi Dno dna progovorio je o stanju politike i društva u Srbiji, a čini nam se da se u njoj mogu prepoznati mnogi ugledni kadrovi krajiške Stranke za bolju budućnost.

Opleti, brale, i ne udaraj lament
Na taj smo fazon majmune i prizvali
Smrada sa farme pustimo u parlament
Onda se krstimo kad nešto izvali;
Otkad je sveta i veka i nas, najveće protuve prigrabe vlast
Rasturi svatove pijani svat, bratija proglasi grabež za Krstaški rat.

Laku noć, demokratijo, arriverderci slobodna Bosna i Hercegovina, dobro nam došlo sveto komunističko doba, zuluma, fermana, čengela ... i ostalog rahatluka!

 

VEZANI ČLANCI: 

- PRILOG DOKUMENTA: Pritisak na novinare, sve građane i slobodu govora u Bihaću - "Ugledna" društvena i "politička" osoba Agan Bunić uznemiren i omalovažen

- KRAJIŠKI KADROVI "STRANKE ZA BOLJU BUDUĆNOST" UHLJEBLJUJU SINOVE, LJUBAVNICE ...., A FAHRUDIN RADONČIĆ ŠUTI

 
  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top