All for Joomla All for Webmasters

MINISTAR MEKTIĆ POTPUNO JE U PRAVU: MIGRANTSKA KRIZA U BIHAĆU PRETVORENA JE BIZNIS

24 October 2019
(0 ocjena)
Pročitano 997 puta

Vlasti USK sada meni šalju prijedlog da to bude Medeno Polje. To je privatni objekt, vlasnik je isti kao i vlasnik Sedre. Pa zar je normalno da ulažemo u privatni objekt.

Kakva je logika da uzimamo od privatnika dva objekta i da mu plaćamo 80-90.000 eura mjesečno. Pa nisu u Briselu ludi da ne znaju da je to biznis ... bez dlake na jeziku kazao je ministar Mektić.

Ova izjava zaboljela je Hallila Bajramovića, “biznismena” iz Cazina, čelnog čovjeka stranke Narod i pravda u Unsko sanskom kantonu. Obrušio se “biznismen” Halil preko društvene mreže Facebook na ministra sigurnosti Mektića i pozvao Ministra da “ne lupeta”. Tvrdi “biznismen” da je na osnovu uplaćenih kirija od strane IOM platio 150.00 KM poreza.

“Biznismenu” Halilu javnost Unsko-sanskog kantona povjerovat će onog trenutka kada javno objavi dokumenta o uplaćeom iznosu poreza. Isto tako “biznismen” Halil poznat je po tome da često putem društvene Facebook objavljuje razna dokumenta i ovo je idealan trenutak da “biznismen” Halil kako kažu u narodu “izbije iz cipela” ministra Mekića i objavi Ugovor o zakupu sa IOM te upozna javnost Unsko-sanskog kantona i Bihaća koliki je mjesečni najam hotela “SEDRA”. “Biznismen” Halil u svojem obrušavanju na ministra Mektića nije niti jednom riječju nije demantirao izjavu Ministra da je u posljednje dvije godine samo u adaptaciju hotela SEDRA uloženo oko 2 (dva) miliona EUR od strane Međunarodnih organizacija.

Obraćanje “biznismena” Halila preko Facebooka je nevješto, neartikulisano “lupetanje” na granici između “pismenosti” i “nepismenosti”, te još jedan u nizu “biznismenovih” pokušaja da se javnosti Unsko-sanskog kantona prikaže kao humanitarac velikog srca, kojem novac ne predstavlja ništa kada je u pitanju ljudski jad i čemer. Ponudio je “biznismen” Halil BESPLATNO četiri stočne hale u ruševnom stanju bez električne energije, vode i kanalizacije na Medenom polju, opština Bosanski Petrovac za smještaj izbjeglica i migranata. Slavodobitno objavio je dokument /PRILOG/ u kojem objekte d.o.o. “Poljoprivreda Medeno polje” ustupa BESPLATNO na jednu godinu. Ideju i prijedlog “biznismena” Halila u TV emisiji "Odgovorite ljudima" promovirao je ministar unutarnjih poslova u Vladi USK Nermin Klajić.

No, u TV emisiji “Odgovorite ljudima” Federalne televizije ministar Mektić javno je i bez dlake na jeziku kazao je da u Međunarodnoj zajednici u Briselu nisu ludi da ulažu milone EUR-a u objekte u privatnom vlasništvu. Uočio je “biznismen” Halil zajedno sa svojim bliskim suradnicima u Kantonalnoj i Gradskoj Vlasti Bihaća poslovnu priliku i nadu da će Evropska komisija uložiti milione EUR-a te iz temelja izgraditi novo naselje u krugu pomenutog preduzeća.

“Biznisimen” Halil u svojem dopisu Vladi kantona i drugim institucijama želio se pokazati većim humanitarcem od David Attenborough, Amitabh Bachchan, Bill Gatesa i mnogih drugih. “Velikodušno” je ponudio ruševne objekte GRATIS na jednu godinu, a ako migrantska kriza potraje dulje od godinu dana, u dopisu ističe, da i dalje stoji na raspolaganju ali nije precizirao da li BESPLATNO ili za EUR-e.

Izražavamo sumnju, da je trenutna situacija s izbjeglicama i migrantima u Bihaću vještački izrežirana kriza u kuhinjama pojedinica Kantonalne i Gradske vlasti Bihaća bliskih “biznismenu” Halilu, a samo sa jednim ciljem da se Evropska komisija ucjeni i na koncu dovede pred svršen čin i potroši 10 miliona EUR-a u izgradnju prihvatnog centra u krugu preuzeća “Poljoprivreda Medeno polje”. Ne isključujemo i mogućnost režiranja sukoba među migrantima pa čak sukoba između migranata i lokalnog stanovništva, na kraju krajeva veliki je novac u igri.

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top