All for Joomla All for Webmasters

Šemsudin Mehmedović o snimku koji je zatresao javnost: Stidim se svega toga!

29 February 2020
(0 ocjena)
Pročitano 871 puta

Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta BiH Šemsudin Mehmedović najoštrije je osudio aktere skandaloznog audiosnimka koji otkriva prljave radnje visokih dužnosnika Stranke demokratske akcije.

NE U MOJE IME!

Pravda i pravednost,legalitet i legitimitet, to trebaju biti vrijednosti za izabrane dužnosnike na svim nivoima i za svakog onog ko se bavi javnim poslom, a naročito za političke predstavnike, koji moraju imati osim odgovornosti pred zakonom i moralnu odgovornost za svoj rad.

Događaj koji je uzdrmao politički ambijent u BiH, a naročito u SDA svakako zavređuje (očekivano) moj stav spram istog.

Kao zagovornik temeljite reforme SDA ne mogu biti po strani šta se događa u državotvornoj stranci u predvečerje "Dana nezavisnosti" i kada smo trebali u slavljeničkoj atmosferi da obilježimo ovaj dan, počastili su nas sa video uradkom kojim se zapravo pokazuje zbilja stanja u SDA. Nije to od juče. Ovakvo stanje je izrazito od događaja na 6.Kongresu SDA, kada je na očigled cijele javnosti zadokumentovana krađa glasova, i koja nikad nije sankcionirana.Napad na dužnosnike SDA u Srebrenici, niko nije odgovarao. Danas je isplivalo sve na površinu i potrebna je AKCIJA da se rasvijetli sve i konačno krene u obračun sa svima onim koji negativno utiču na temeljne vrijednosti demokratije, prvenstveno u SDA. Biti delegat u Gornjem domu PS BiH, među 15 odabranih, biti podpredsjednik stranke, biti predsjednik Kadrovske komisije,Predsjednik KO SDA Sarajevo, znači biti čist kao suza, biti pravedan, legitiman, legalan, a ne biti "onaj koji najbolje sređuje stvari".

Osnovno pravo svakog slobodnog čovjeka je pravo da bira i bude biran to svojom slobodnom voljom. Uskraćivanje toga prava mora biti sankcionirano i to po zakonu, to očekujemo od institucija sistema države,(ne za proganjanje neistomišljenika), ali moralno i političko sankcioniranje učesnika u destabilizaciji SDA BiH, je odgovornost prvog u SDA. Statut SDA BiH nakon 7. Kongresa je potpuno predsjednički-sve ovlasti su u rukama Predsjednika SDA, ali ne smije se zaboraviti i odgovornost što se samo po sebi podrazumijeva. Zato je predsjednik SDA najodgovorniji i od njega se očekuje jasan i nedvosmislen potez kojim će se očuvati obraz čestitog dijela SDA.

Destabilizacija se ne može desiti onome ko je stabilan, te zadnja reakcija SDA je percipirana u javnosti kao stajanje iza nedjela koje je pucanj u srce SDA.

Kriza koja je uzrokovana ovim nedjelom je šansa za SDA, i sve časne ljude u njoj, iz koje moramo izaći jači i bolji. Ako pak ne bude adekvatna reakcija od rukovodstva SDA, onda komotno možete nastaviti isključivati sve one koji su misleći ljudi, i koji imaju svoj stav, kažnjavati njih, i njihove sredine iz kojih su potekli, i ostat ćete sami u svom glibu koji ste napravili. Ja se javno ograđujem od svih tih prljavih djela koja potresaju SDA,ma koji pojedinci učestvovali u tome, i nisam bio nikada dio toga. Stidim se svega toga!

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: YouTube
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Bisce.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top