All for Joomla All for Webmasters

PRILOG AUDIO ZAPIS: Objavljen snimak kako potpredsjednik SDA kupuje glasove: “Zaokruži listić, zaposlit ćemo ti ženu”

29 February 2020
(0 ocjena)
Pročitano 495 puta

Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata", napisao Efendić koji je i priložio tonski snimak razgovora 

Fikret Prevljak izabran je za novog predsjednika Kantonalnog odbora Stranke demokratske akcije (SDA) Sarajevo. 

Kantonalni odbor SDA je birao između dva kandidata, Prevljaka i aktuelnog načelnika Općine Novi Grad Semira Efendića.

Prevljak je dobio 59 glasova delegata, a Efendić 40.

Tim povodom Efendić je na svom Facebooku objavio, kako on kaže, snimak neprincipijelnih lobiranja i pritisaka na delegate. 

“U izjavi za medije prije izbora za predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo rekao sam da imam saznanja o nekim neprincipijelnim lobiranjima i pritiscima na delegate, ali da ću o tome govoriti nakon izbora. Izbori su završeni i rezultat je svima poznat, ali da ne bi ostao dužan, obavljujem ovaj tonski snimak koji na najbolji mogući način oslikava šta se dešavalo u pozadini ovih izbora. Na snimku se može poslušati kako Asim Sarajlić, predsjednik Kadrovske komisije, i potpredsjednik SDA, nudi zaposlenje supruge jednom od delegata kako bi glasao za drugog kandidata. Smatram da uz ove činjenice Asim Sarajlić ne može više biti predsjednik Kadrovske komisije SDA i očekujem da organi Stranke nakon objavljivanja ovog snimka o tome raspravljaju i donesu odgovarajuće odluke. Uz ovakvo djelovanje pojedinaca krajnje su upitni i rezultati same izborne Skupštine.

P.S. Delegat čiji glas se čuje na snimku uprkos ponudama nije „završen“, a na ovaj sastanak otišao je samo kako bi vidio ko stoji iza ponuda koje su upućene većem broju delegata”, napisao Efendić koji je i priložio tonski snimak razgovora. 

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: Stavovi izraženi u ovom tekstu su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku nezavisnog informativnog portala Bisce.ba
  • Izvor video materijala u članku: YouTube
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Izvor PDF dokumenta: Nema PDF dokumeta
  • Autor teksta / Izvor informacije: Portal Fokus.ba
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top