All for Joomla All for Webmasters

NEČIJE MASLO OVDJE NIJE ZA RAMAZANA: Radikalna desnica podržala komunističkog kandidata

31 May 2018
(0 ocjena)
Pročitano 1218 puta

A SDA je nastala usljed raskola sa SDA-om jer se grupa kajiških funkcionera opirala stranačkoj politici Sulejmana Tihića koja je podrazumijevala otklon od radikalizma i primicanje političkom centru

U zgradi državnog parlamenta održana svečana press-konferencija vodećih ljudi dviju stranke, Socijaldemokratske partije i A Stranke demokratske aktivnosti, na kojoj je potpisan sporazum o podršci kandidatu SDP-a Denisu Bećiroviću vezano za njegovu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

Sporazum su potpisali Nermin Nikšić, u ime SDP-a, i Nermin Ogrešević, u ime A SDA.

„Ovo je samo početak jednog procesa, koji će, na podršci kandidatu SDP-a Bećiroviću, okupiti i brojne druge političke subjekte, institucije, organizacije i akademsku zajednicu u BiH, istakao je Nikšić, dodavši da su slični sporazumi već dogovoreni s nekim drugim strankama..

Novinarima se obratio i kandidat Bećirović, ponovivši neka svoja obećanja s nedjeljne konvencije, te rekavši da su se oni okupili zbog ideje evropske i demokratske BiH, jačanja i razvijanja BiH kao države ravnopravnih naroda.

Svi prisutni su se osvrnuli na napad na predsjednika Općinskog vijeća u Cazinu Rifata Hozanovića.

„ Veliku nervozu vlast pokazuje zbog gubitka na izborima koji je čeka, ona se osjeća ugroženom, i ovim činim želi zaštititi svoj interes, a njihov interes je izdaja države“, tvrdi Ogrešević, naglasivši da i to potpisivanje sporazuma mnogima ne odgovara.

A SDA je nastala usljed raskola sa SDA-om jer se grupa kajiških funkcionera na čelu sa Hozanovićem opirala stranačkoj politici Sulejmana Tihića koja je podrazumijevala otklon od radikalizma i primicanje političkom centru. A SDA je imala podršku Hasana Čengića, a na prošlim izborima podržala je bivšeg reisa Mustafu Cerića kao svog kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pošto Cerić i Bećirović dugo surađuju, a jedan od projekata na kojima su surađivali je problematiziranje Sutorine kao dijela Bosne i Hercegovine, podrška A SDA Bećiroviću je sigurno „reisovo maslo“. A nečije maslo ovdje nije za ramazana!

  • Izvor fotografija u sklopu članka: Nema fotografija u sklopu članka
  • NAPOMENA: -
  • Izvor video materijala u članku: Nema video materijala u sklopu članka
  • Autor naslova: Originalni naslov
  • Autor teksta / Izvor informacije: TBT
  • Izvor naslovne fotografije: Internet
Top