JAVNI POZIV I APEL NARODNIM ZASTUPNICIMA, PREMIJERU I ČLANOVIMA VLADE UNSKO-SANSKOG KANTONA

da svoju posvećenost dobrobiti svojih građana pokažete donacijom u vrijednosti 50% vaših mjesečnih plaća i paušala za mjesec maj 2023. godine. Udružite se, preuzmite odgovornost i pružite potrebnu pomoć ugroženima u ovim katastrofalnim poplavama.

Izvor i link članka
BISCE.BA
Autor/ica članka
VAHIDIN DURIĆ

U vrijeme katastrofalnih poplava koje su pogodile Unsko-sanski kanton, neophodno je da se kao zajednica okupimo i pružimo ruku pomoći onima koji su najugroženiji. Poplave su nisu samo unesrećile mnoge obitelji, već su također prouzročile ogromnu štetu infrastrukturi, egzistenciji i cjelokupnoj dobrobiti naših sugrađana.

Prepoznajući hitnu potrebu za pomoći, upućujemo javni poziv i apeliramo na zastupnike u Skupštini Unsko-sanskog kantona, premijera i članove Vlade Unsko-sanskog kantona da doniraju 50% od svojih mjesečnih plaća i paušala za mjesec maj 2023. godine za podršku ugroženima u ovim katastrofalnim poplavama.

Kao izabrani narodni predstavnici i vođe Unsko-sanskog kantona, na vama je teret odgovornosti da pokažete empatiju, solidarnost i proaktivno djelovanje u ovim izazovnim vremenima. Donirajući značajan dio vaših mjesečnih plaća i paušala, kao narodni predstavnici može te biti primjerom i inspirirati druge da doprinesu naporima pomoći.

Čineći ovu gestu dobre volje, ne samo da ćete pružiti ključnu podršku onima kojima je potrebna, već ćete također poslati snažnu poruku jedinstva i suosjećanja sa ugroženim porodicama u Unsko-sanskom kantonu.

Pozivamo narodne predstavnike da razmotre golem utjecaj koje njihove donacije mogu imati na živote naših sugrađana. Ovaj čin velikodušnosti ne samo da će ublažiti trenutnu patnju, već i potaknuti nadu, otpornost i osjećaj zajedništva među ljudima Unsko-sanskog kantona.

Transparentnost i odgovornost najvažniji su u osiguravanju efikasne upotrebe doniranih sredstava. Stoga predlažemo uspostavu namjenskog odbora koji će se sastojati od predstavnika organizacija civilnog društva, vladinih agencija i poplavama pogođenih područja. Ovaj odbor bit će odgovoran za nadzor raspodjele i isplate sredstava, osiguravajući da ona stignu do onih kojima su najpotrebnija.

Još jedanput upućujemo ovaj javni poziv i apelujemo na zastupnike u Skupštini Unsko-sanskog kantona, premijera i članove Vlade Unsko-sanskog kantona da svoju posvećenost dobrobiti svojih građana pokažete donacijom u vrijednosti 50% vaših mjesečnih plaća i paušala za mjesec maj 2023. godine. Udružite se, preuzmite odgovornost i pružite potrebnu pomoć ugroženima u ovim katastrofalnim poplavama.

U jedinstvu i suosjećanju možete donijeti nadu i olakšanje onima koji su u nevolji i postaviti temelje za svjetliju budućnost Unsko-sanskog kantona.

Također pročitajte
Close
Back to top button
error: Upozorenje: Odabir sadržaja je onemogućen!!